TopRecepty.cz

Hrušky v karamelu


Hrušky v karamelu

Suroviny

3 hrušky
300 g cukru krupice
2 lžíce másla
2 lžičky cukru moučka
1 špetka mleté skořice
šťáva z 1/2 citronu
karamelové zdobení dle potřeby
strouhaná čokoláda dle potřeby

Postup

Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky.Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme hrušky a zasypeme moučkovým cukrem, špetkou skořice a citronovou šťávou. Hrušky vaříme na mírném ohni asi 5 minut.Mezitím v jiném kastrůlku zkaramelizujeme krupicový cukr, přidáme hrušky a dobře je v karamelu obalíme.Hrušky podáváme posypané karamelovým nebo jiným zdobením, strouhanou čokoládou nebo kokosem.Jsou výborné se šlehačkou, v létě se zmrzlinou.

autor Autor: davidstaufcik
Datum vložení Datum vložení: 26.08.2024 08:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz