3 hrušky
300 g cukru krupice
2 lžíce másla
2 lžičky cukru moučka
1 špetka mleté skořice
šťáva z 1/2 citronu
karamelové zdobení dle potřeby
strouhaná čokoláda dle potřeby
Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky.Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme hrušky a zasypeme moučkovým cukrem, špetkou skořice a citronovou šťávou. Hrušky vaříme na mírném ohni asi 5 minut.Mezitím v jiném kastrůlku zkaramelizujeme krupicový cukr, přidáme hrušky a dobře je v karamelu obalíme.Hrušky podáváme posypané karamelovým nebo jiným zdobením, strouhanou čokoládou nebo kokosem.Jsou výborné se šlehačkou, v létě se zmrzlinou.
Autor: davidstaufcik | |
Datum vložení: 26.08.2024 08:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz