3 žloutky
3-4 bílky
100 g pískového cukru
2 lžíce kakaa
120 g polohrubé mouky
na špičku nože prášku do pečiva
Jahodová šlehačka:
1 kelímek smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 vanilinový cukr
1 sáček ztužovače šlehačky
200-300 g zmrazených jahod
Dále:
tuk na vymazání papíru
mouka na vysypání
moučkový cukr
jahody na ozdobu
Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Papír na pečení velikosti menšího plechu potřeme tukem, vysypeme moukou a položíme na plech.Žloutky utřeme s částí cukru, až zvětší svůj objem a zbělají. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme zbylý cukr. Nakonec zlehka vmícháme sníh do těsta.Těsto na něj rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10 minut. Je nutné troubu hlídat, jakmile těsto začne chytat barvu, vyndáme ho z trouby, aby se nevysušilo.Potom těsto překlopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, papír stáhneme, piškot stočíme a zabalíme do utěrky. Po vychladnutí ho opatrně rozvineme, potřeme částí šlehačky, poklademe nakrájenými jahodami. Stočíme a zbylou šlehačkou a jahodami roládu zdobíme.Jahodová šlehačka: vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a promícháme s cukrem a částí rozmačkaných jahod. Větší plody necháme na proložení šlehačky a na ozdobu.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 22:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz