1 sáček slzovky
sůl
2 velká jablka
1 větší lžíce másla
0,5 lžičky skořice
cukr podle chuti (nebo stévie)
1 lžíce citronové šťávy
Dále:
ovoce na ozdobu
1 netučná (rostlinná) šlehačka
1 velká hrst vlašských ořechů
Slzovku uvaříme do měkka ve slané vodě.Na máslo v kastrůlku přidáme na kostičky pokrájená jablka s trochou cukru nebo stévie, skořici, promícháme a chvíli restujeme. Po vypnutí přimícháme do změklých jablek slzovku pro čtyři porce a citronovou šťávu.Porce nandáme do misek, ozdobíme šlehačkou ořechy a ovocem.
Doba tepelné úpravy je krátká, pokud je slzovka již uvařená. Jinak vaření trvá +-90 minut, dokud není zcela měkká
(nerozvařená). Pokud jí předem propláchneme a na hodinu namočíme, vaříme jí pak jen 45 minut. Pokud uvaříte celý sáček, pak zbytek můžete zamrazit nebo použít jako zavářku do polévky či do jiného jídla.
Autor: janky3 (Ladislava Jankovská) | |
Datum vložení: 01.09.2024 12:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz