TopRecepty.cz

Slzovka jako moučník


Slzovka jako moučník

Suroviny

1 sáček slzovky
sůl
2 velká jablka
1 větší lžíce másla
0,5 lžičky skořice
cukr podle chuti (nebo stévie)
1 lžíce citronové šťávy
Dále:
ovoce na ozdobu
1 netučná (rostlinná) šlehačka
1 velká hrst vlašských ořechů

Postup

Slzovku uvaříme do měkka ve slané vodě.Na máslo v kastrůlku přidáme na kostičky pokrájená jablka s trochou cukru nebo stévie, skořici, promícháme a chvíli restujeme. Po vypnutí přimícháme do změklých jablek slzovku pro čtyři porce a citronovou šťávu.Porce nandáme do misek, ozdobíme šlehačkou ořechy a ovocem.

Poznámka

Doba tepelné úpravy je krátká, pokud je slzovka již uvařená. Jinak vaření trvá +-90 minut, dokud není zcela měkká
(nerozvařená). Pokud jí předem propláchneme a na hodinu namočíme, vaříme jí pak jen 45 minut. Pokud uvaříte celý sáček, pak zbytek můžete zamrazit nebo použít jako zavářku do polévky či do jiného jídla.

autor Autor: janky3 (Ladislava Jankovská)
Datum vložení Datum vložení: 01.09.2024 12:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz