400 g listového těsta
3 větší jablka
2 skořicové cukry
1 vejce na potření
Na ozdobu:
50 g čokolády
30 g barevného marcipánu,
1 lžíce cukrového zdobení
1 hrst mandlových lupínků
moučkový cukr
Jablka nakrájíme na plátky 1 cm silné a vykrojíme formičkou (průměr 4 cm) střed s jadérky. Listové těsto postupně rozválíme na pláty dlouhé 50 cm a rozkrájíme na pruhy široké 2 cm.Kolečko z jablíčka namočíme z obou stran ve skořicovém cukru a proužkem těsta obalíme, tak, že těsto provlékáme středem a přes okraj se vracíme opět do středu.Obalené kroužky vyrovnáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 190 °C dozlatova.Prochladlé donuty ozdobíme dle vlastní fantazie.
Nenáročné na přípravu.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 03.09.2024 19:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz