Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru krystal
100 g másla
1 vejce
1 sáček prášku do pečiva
3-4 lžíce mléka
vanilka dle chuti
citronová kůra dle chuti
Drobenka:
140 g hladké mouky
70 g krupicového cukru
70 g másla
0,25 lžičky skořice
0statní:
3 sáčky vanilkového pudinku
1 litr mléka
200 g mletého máku
cukr krystal dle chuti
skořice dle chuti
8 velkých švestek
3 jablka
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vláčné těsto. Necháme v chladu 30 minut odpočinout.Švestky odpeckujeme a přepůlíme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nahrubo nastrouháme a dle chuti smícháme s cukrem a skořicí. Suroviny na drobenku zpracujeme vidličkou, až se vše spojí.Z těsta vyválíme kulatý plát, tak velký, aby pokryl dno formy (průměr 32 cm) a stěny.
Plát vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Těsto, které nám přesahuje přes okraj, odřízneme a z těchto odkrojků vytvoříme ozdobný okraj.Uvaříme pudink. Do hrnce nalijeme větší část mléka a ve zbylém mléku rozmícháme pudinky a krupicový cukr, nalijeme do vařícího mléka a necháme za stálého míchání povařit. Do hotového pudingu vmícháme mletý mák a skořici .Na těsto nalijeme pudink s mákem, poklademe švestkami, mezi ně dáme kopečky z nastrouhaných jablek a vše posypeme drobenkou.Pečeme při teplotě 170 °C asi 40-50 minut.
Vydrží dlouho vláčný.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 04.09.2024 20:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz