2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku krupicového cukru
3/4 hrnku vlahého kefíru
1/2 hrnku oleje
3 vejce
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky kypřicího prášku
1 špetka soli
2 velká jablka
skořicový cukr dle chuti
mletá skořice dle chuti
povidla
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
100 g másla (nebo Hery)
100 g moučkového cukru
Jako odměrka poslouží hrnek o objemu 250 ml. Plech o rozměrech 32x42 cm vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 200 °C.Smícháním 100 g mouky, 50 g másla a 50 g moučkového cukru připravíme drobenku.Umytá neloupaná jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Posypeme skořicovým cukrem, můžeme přidat i skořici.Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, kefír a promícháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřidly a solí a důkladně promícháme.Těsto vylijeme na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme. Posypeme jablky a lžičkou sem tam klademe kopečky povidel. Na závěr posypeme drobenkou.Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut, ale řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Koláč necháme vychladnout a pocukrujeme.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 09.09.2024 16:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz