Na korpus:
450 g bezlepkové mouky Doves Farm
1 kypřicí prášek bez lepku
200 g krupicového cukru
4 lžíce kakaa
200 ml mléka
150 ml rostlinného oleje
Na ozdobení:
5 banánů
1 sáček jahodového pudinku bez lepku
400 ml mléka
250 ml zakysané smetany
250 ml šlehačky
1 sáček želatinového ztužovače za studena
20 g bezlepkové čokolády
2 lžičky moučkového cukru
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přimícháme olej s mlékem a postupně do něj zašleháme bezlepkovou mouku s bezlepkovým kypřicím práškem a kakao. Vypracujeme těsto, které vylejeme na plech vyložený pečicím papírem. Korpus pečeme při teplotě 170 °C přibližně 50 minut.Jahodový pudink bez lepku uvaříme podle návodu v mléce a po vychladnutí ho rozetřeme na korpus.Oloupané banány rozkrájíme podélně na polovinu a poklademe je na korpus s pudinkem.Zakysanou smetanu slejeme se smetanou a vyšleháme do tuha. Šlehačku ještě pojistíme ztužovačem za studena a zalejeme s ní banány.
Moučník na chvíli odložíme do chladu, aby šlehačka na něm ztuhla.Zatím nastrouháme čokoládu bez lepku najemno a smícháme ji s moučkovým cukrem, následně s ní posypeme vrch šlehačky. Celý moučník necháme odležet alespoň 1 hodinu v lednici.
Autor: inzenyr | |
Datum vložení: 11.09.2024 14:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz