Těsto:
400 g polohrubé mouky
100 g másla
80 g cukru krupice
42 g droždí
1/2 lžičky skořice
1 vejce
1 špetka soli
200 ml mléka
Náplň:
200 g máku
250 ml mléka
500 g švestek (můžou být i kompotované, nebo hrušky)
Drobenka:
polohrubá mouka
máslo
cukr
Smícháme mouku, skořici, cukr a špetku soli. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.Do mouky s cukrem a ostatními surovinami přidáme rozehřáté máslo, vejce a kvásek, vše utřeme a necháme půl hodiny kynout. Pak těsto rozdělíme na stejné kusy a vytvarujeme koláče.Připravíme náplň. Mák umeleme, uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Přimícháme rozkrájené švestky či rozvařené hrušky.Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Z mouky, másla a cukru připravíme rozmělněním v dlaních drobenku.Ozdobíme drobenkou a upečeme.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 15.09.2024 20:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz