Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru krystal
100 g másla
1 vejce
1/2 kypřicího prášku do pečiva
3-4 lžíce mléka
citronová kůra, vanilka dle chuti
Ostatní:
500 g měkkého tvarohu
2 vejce
hrst hrozinek
1 vanilkový pudink
cukr moučka, skořice dle chuti
6 hrušek
2 lžíce mandlových lupínků
1/2 citronu
2 sáčky skořicového cukru
tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Těsto: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto a dáme ho na hodinu do lednice.K tvarohu přidáme žloutky, cukr, skořici, pudink, hrozinky, zamícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.Hrušky nakrájíme na slabší plátky a pokapeme citronovou šťávou.Těsto vyválíme na plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu (32 cm) tak, aby pokrylo dno i stěny.Na těsto rozprostřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky hrušek, posypeme skořicovým cukrem a mandlovými lupínky.Pečeme při teplotě 170 °C 30-40 minut, zkrátka dorůžova.
Dobrou chuť.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 15.09.2024 16:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz