Piškot:
4 vejce
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
Dohotovení:
500 ml šlehačky
250 g měkkého tvarohu z vaničky
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač za studena
400 g borůvek
cukr moučka dle chuti
Na piškotové těsto ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme 4 polévkové lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí a ručně vmícháme po částech mouku.Těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C dorůžova.Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh, cukr, podle návodu připravený ztužovač a zamícháme.
8 lžic krému přidáme k odloženým borůvkám a zbytek dáme na piškot. Borůvky v krému rozmačkáme, aby se obarvil a lžící jej naneseme na bílou vrstvu krému tak, aby se vytvořily pruhy. Každý pruh vidličkou lehce promícháme s bílou vrstvou krému.
Moučník podávejte dobře vychlazený.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 15.09.2024 16:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz