60 g jáhel
1 špetka soli
300 ml vody
ghí (nebo máslo)
med
skořice
30 g goji
400 g jablek
80 g vlašských ořechů
Jáhly spaříme horkou vodou, zalijeme je vodou se špetkou soli a přivedeme k varu.Promícháme je, plamen stáhneme a za občasného promíchání je necháme vařit na mírném plamenu 15 minut. Poté je z plotny odstavíme a je-li třeba, necháme je ještě 5 minut pod pokličkou dojít.Jáhly rozmixujeme ponorným mixérem se lžičkou másla a lžící medu a vzniklý krém rozdělíme do 4 sklenic.Jablka nakrájíme na kostičky a dusíme je na kousku másla nebo ghí společně s goji a skořicí doměkka asi 10 minut. Jablka rozdělíme na jáhlový krém.Nasekané ořechy opražíme na pánvi a poté je zalijeme lžící medu, krátce opečeme a rozdělíme je na jablka.
Autor: lucieblahova | |
Datum vložení: 22.09.2024 10:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz