80-100 g třtinového cukru (část lze nahradit čekankovým sirupem)
60 g másla
3 velká vejce
3 střední jablka
1 velká mrkev
skořice dle chuti
1 velká hrst nasekaných vlašských ořechů
1 kypřicí prášek
50 g rozmixovaných ovesných nebo žitných vloček (nebo ovesné mouku)
150 g špaldové mouky
250 g polotučného měkkého tvarohu (ve vaničce)
1 lžička medu (nebo čekankového sirupu)
1-2 lžičky limetové šťávy (nebo citronové)
200 ml mléka (dle potřeby)
Jablka nakrájíme na menší kostičky. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno.Troubu předehřejeme na 170 °C.Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme změklé máslo, skořici, vločky, mouku s kypřicím práškem, připravená jablka s mrkví a nasekané ořechy. Promícháme a pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme podle potřeby mléko.Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 35-45 minut v závislosti na typu trouby. Po upečení necháme koláč vychladnout.Mezitím smícháme v misce tvaroh s medem nebo čekankovým sirupem a limetovou šťávou. Připraveným tvarohem koláč potřeme a nakrájíme jej na kousky.
Autor: lucieblahova | |
Datum vložení: 01.10.2024 16:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz