Palačinky:
300 ml vlahého mléka
2 vejce M
1 lžíce vlahého rozpuštěného másla
150 g hladké mouky
špetka soli
dále
2-3 lžíce pomerančové marmelády
Krém:
250 g mascarpone
200 g smetana ke šlehání 40%
moučkový cukr (dle chuti)
kandovaná pomerančová kůra
Čokoládová poleva:
100 g čokolády
1 lžíce zakysané smetany 30%
K dokončení:
1 mandarinka
Do misky nebo mixu dáme ingredience na palačinky. Krátce prošleháme a necháme 15 minut odpočinout. Poté na suché pánvičce uděláme 4 velké (na palačinkové pánvi) nebo 6 menších podle toho jak velkou máme pánev. Hotové odkládáme na rovný talíř a necháme vychladnout.Mezitím ušleháme hustou šlehačku a zašleháme do ní mascarpone (lze i jemný vaničkový tvaroh), dle chuti můžeme dosladit.Vychladlé palačinky rozložíme na podložku do 2 řad tak, aby se okraje překrývaly. Zlehka potřeme pomerančovou marmeládou a na ni navrstvíme krém. K delšímu bližšímu okraji dáme krému vyšší vrstvu a postupujeme do ztracena.Na krém poházíme drobně nasekanou kandovanou kůru a od kraje s vyšší vrstvou svineme roládu. Hotovou překrojíme na dva díly, dáme na tácek a zakryté necháme ztuhnou v lednici nejlépe přes noc.Ztuhlé rolády potřeme čokoládovou polevou z rozpuštěné kvalitní čokolády, do které vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty. Dozdobíme mandarinkami a ještě necháme před krájením ztuhnout polevu. Poté nakrájíme roládu na porce a můžeme podávat.
Kdysi jsem dělala z palačinek a ovoce výborný dort, roláda je snazší. K dozdobení jsem místo pomeranče použila menší mandarinku a drcený granulovaný cukr.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 06.10.2024 11:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz