Kvásek:
270 ml vlažného mléka
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
Těsto:
540 g hladké mouky
80-100 g cukru
Špetka soli
Kvásek
87 g zakysané smetany
55 g změklého másla
Směs:
115 g změklého másla
3 lžičky skořice
150 g cukru
Poleva:
1-2 kostky Lučiny nebo Paloučku
2-4 lžíce cukru moučka
115 g změklého másla
Nejprve připravíme kvásek. Smícháme všechny suroviny a necháme asi 10 minut vykynout.Poté smícháme všechny ingredience na těsto, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme minimálně 1 hodinu kynout.Jakmile je těsto nakynuté, připravíme náplň. Rozehřejeme máslo a přidáme skořici a cukr.Těsto rozválíme na placku, natřeme směsí a pak krájíme na tenčí proužky, které zabalíme do šneka.
Dáváme na menší plech s pečicím papírem a necháme 10 minut odpočinout. Poté šneky podlijeme smetanou ke šlehání a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů.Z Lučiny nebo Paloučku, másla a cukru vymícháme polevu.Ještě teplé šneky potřeme polevou a můžeme podávat.
Pokud šneci vystydnou je dobré si je ohřát v mikrovlnce na asi 20 sekund.
U nás tenhle recept vede. Šneci jsou vláční a výborně chutnají. Vždy se po nich hned zapráší.
Autor: Hania932 (Hana) | |
Datum vložení: 06.10.2024 16:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz