TopRecepty.cz

Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami


Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami

Suroviny

275 g rozváleného listového těsta
200 g arašídové pomazánky
60 g mrazem sušených jahod
1 žloutek na potření
cukr moučka na poprášení

Postup

Předehřejeme troubu na 180 °C. Na rozválené listové těsto poklademe lžicí arašídovou pomazánku a rozetřeme ji po celé ploše 1 cm od delších okrajů. Na pomazánku poházíme na drobné kousky nakrájené (lépe jdou stříhat) sušené jahody.Pomocí papíru svineme závin od delšího okraje k protějšímu. Poté závin čistými nůžkami na povrchu nastřihneme ve vzdálenosti po 5 cm. Cípy nastřižení ohneme střídavě vlevo a vpravo. S papírem dáme na plech.Potřeme rozkvedlaným žloutkem (děláme-li více závinů použijeme celé vejce). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 15-20 min (podle trouby). Pokud by se pekl moc rychle přikryjeme vrch pečícím papírem.Necháme na mřížce vychladnout a nakrájíme na dílky mezi nastřiženými cípy. Zlehka poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Jednoduchý moučník, který se hodí na rychlé pohoštění jsem se naučila cca před 17 lety na meetingu a teď mi ho připomněla kamarádka, která tam tehdy byla také. Původně se závin dělal s nutellou a já přidávala kandovanou citrusovou kůru.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 13.10.2024 10:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz