TopRecepty.cz

Pečené ovoce s nádivkou


Pečené ovoce s nádivkou

Suroviny

4 hrušky
4 jablka
80 g rybízové marmelády
1 lžička pálenky
2 lžíce nasekaných mandlí
Vanilková omáčka:
3 žloutky
370 ml mléka
2 lžíce vanilkového cukru

Postup

Z hrušek a jablek odřízneme vrchní část se stopkou. Tu dáme stranou. Dužinu s jádřincem opatrně vydlabeme. Dutinu plníme marmeládou smíchanou s pálenkou a mandlemi. Vršky zakryjeme skrojenými částmi.Pečeme při 190 °C asi 15 minut.Mezitím připravíme omáčku. V misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Mléko zahřejeme téměř k varu a za stálého míchání přilijeme vaječnou směs. Při nízké teplotě mícháme 5 minut, až směs částečně zhoustne. Nevaříme. Krém mícháme do vychlazení.Ovoce podáváme teplé s omáčkou. Ozdobit ho můžeme rybízem či lístky meduňky.

autor Autor: poslirecept
Datum vložení Datum vložení: 14.10.2024 20:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz