4 hrušky
4 jablka
80 g rybízové marmelády
1 lžička pálenky
2 lžíce nasekaných mandlí
Vanilková omáčka:
3 žloutky
370 ml mléka
2 lžíce vanilkového cukru
Z hrušek a jablek odřízneme vrchní část se stopkou. Tu dáme stranou. Dužinu s jádřincem opatrně vydlabeme. Dutinu plníme marmeládou smíchanou s pálenkou a mandlemi. Vršky zakryjeme skrojenými částmi.Pečeme při 190 °C asi 15 minut.Mezitím připravíme omáčku. V misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Mléko zahřejeme téměř k varu a za stálého míchání přilijeme vaječnou směs. Při nízké teplotě mícháme 5 minut, až směs částečně zhoustne. Nevaříme. Krém mícháme do vychlazení.Ovoce podáváme teplé s omáčkou. Ozdobit ho můžeme rybízem či lístky meduňky.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 14.10.2024 20:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz