Sušenkový základ
180 g Lotus sušenek
90 g másla
Krém
500 g tučného tvarohu v pozlátku (v kostce)
500 g mascarpone
400 g smetany ke šlehání 33%
100 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
Poleva
180 g Lotus pomazánky
Ozdobení
300 g krému
6 ks Lotus sušenek
30 g Lotus pomazánky
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přendáme do dortové formy o průměru 23 cm (dno vyložené pečicím papírem) a umačkáme.V míse vyšleháme tvaroh s cukrem do krémové konzistence. Přidáme mascarpone, smetanu a vanilku. Vyšleháme do pevné konzistence. Přibližně 300 g krému si odložíme bokem na ozdobení, zbytek rovnoměrně rozetřeme na připravenou sušenkovou krustu a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice.Opatrně rozpustíme pomazánku a nalijeme ji na vychlazenou krémovou vrstvu. Dáme na několik hodin do lednice, ideálně přes noc.Nakonec ozdobíme krémem, polijeme rozehřátou pomazánkou a sušenkami, které můžete rozpůlit nebo rozdrobit.
Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...
Autor: MiskaKulicka (Míša) | |
Datum vložení: 14.10.2024 17:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz