4 vejce
100 g cukru krupice (4 lžíce
1 špetka soli
2 lžíce horké vody
100 g polohrubé mouky (5 lžic)
20 g kakaa
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Krém:
500 g (2 vaničky) tučného tvarohu
250 g másla pokojové teploty
3 lžíce pudinku bez vaření
pár kapek tresti hořká mandle
2 vanilkové cukry
Na pokapání korpusu:
50 ml kávy se lžičkou rumu
K dokončení:
čokoládová poleva nebo zdobení
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, vyndáme je proto předem z lednice.
Zapneme troubu na 180 °C a pekáček 23 x32 cm vyložíme papírem na pečení.Vejce rozklepneme do šlehací mísy, přidáme cukr, špetku soli a po 5 minutách šlehání
přilijeme horkou vodu a došleháme do husté bílé pěny (musí být viditelná stopa po metle) 5-8 minut.Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a po částech opatrně ručně vmícháme do vaječné pěny. Přendáme do připraveného pekáčku a dáme péct na 180 °C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 170 °C a dopečeme - pečeme dle vlastní trouby cca 10 min, zkusíme špejlí. Ta musí být po vytažení suchá.Hotový korpus pokapeme uvařenou kávou s rumem, necháme na mřížce vychladnout a zatím vyšleháme krém. Do čisté mísy na šlehání dáme tvaroh, máslo, cukr a pudink za studena, přidáme příchuť a ušleháme dohladka. Necháme 10 minut odpočinout.Na vychladlý korpus navrstvíme krém a uhladíme povrch, můžeme protáhnout ozdobně zubatou stěrkou. Povrch posypeme čokoládovým zdobením, strouhanou čokoládou nebo polevou.
Necháme v chladu ztuhnout nejméně hodinu a nakrájíme na řezy.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 20.10.2024 09:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz