250 g polohrubé mouky
250 g hrubé mouky
2 vejce
1 sáček kypřicího prášku
150 ml oleje
150 g třtinového cukru
3 větší jablka
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce mleté skořice
100 g mletých vlašských ořechů
Na vymazání a vysypání formy:
tuk
mouka
Troubu včas předehřejeme na 175 °C. Formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou.Smícháme všechny sypké suroviny a zvlášť ty tekuté. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pak je přimícháme do tekuté směsi.Do tekutých surovin postupně přimícháme ty sypké.Bábovku vlijeme do připravené formy a pečeme asi 40-50 minut. Zda je upečená, vyzkoušíme špejlí, po vyjmutí musí zůstat suchá.Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy.
Tahle bábovka je krásně vláčná i několik dní.
Autor: davidstaufcik | |
Datum vložení: 29.10.2024 08:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz