250 g třtinového cukru
3 vejce
200 ml olej
300 g hladké mouky (nebo špaldové)
1 lžička skořice mleté
1/2 lžičky hřebíčku mletého
1/2 lžičky muškátového oříšku mletého
trochu mletého nového koření
1 kypřicí prášek do perníku
70 g čokolády (bílé nebo jiné)
400 g dýňového pyré
tuk a mouka na přípravu formy
Připravíme dýňové pyré. Dýni vydlabeme, nakrájíme na kousky a upečeme v troubě, poté rozmixujeme. Lze také udusit v hrnci a pak rozmixovat. Hustota by měla být cca jako hustý pudink.Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.Ušleháme šlehačem cukr a vejce na hladký krém. Přidáme olej a zašleháme. Dále přidáme mouku smíchanou s kořením a kypřicím práškem. Nakonec vhodíme posekanou čokoládu. Přimícháme zlehka připravené dýňové pyré.Pečeme v předehřáté troubě cca 50-60 minut. Bereme na zřetel pečicí vlastnosti své trouby. Zda je bábovka upečená vyzkoušíme špejlí. Po vpichu musí zůstat suchá.Necháme chvíli vychladnout a pak vyklopíme.
Fotku přidám dodatečně, snědeno před vyfocením.
Autor: olgam | |
Datum vložení: 01.11.2024 08:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz