300 g polohrubé mouky
1 špetka soli
21 g čerstvého droždí
50 g cukru
150 ml mléka
2 žloutky
30 g másla (a trochu na vytření formy)
300 g vyloupaných jedlých kaštanů
1/2 skleničky meruňkové zavařeniny
1 balení čokoládové polevy (nebo jiné, není nutné)
Mouku prosejeme do mísy se špetkou soli. Stranou uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. To zasypeme cukrem a zalijeme částí vlažného mléka.Necháme vzejít kvásek, pak přidáme zbylé mléko rozmíchané se žloutky, rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme vykynout.Čerstvě vyloupané měkké kaštany umeleme (pokud nejsou dost měkké, povaříme je doměkka v mléce a pak mléko slijeme) a promícháme s džemem.Po vykynutí těsto rozválíme, potřeme kaštanovou nádivkou, stočíme a vložíme do velké formy na srnčí hřbet (nebo chlebíčkové), dobře vytřené máslem. Necháme chvíli kynout, dáme do trouby a zvolna upečeme dozlatova.Hotovou vychladlou roládu ozdobíme čokoládovou nebo jinou polevou, nebo jenom pocukrujeme.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 04.11.2024 10:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz