500 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
50 g droždí
250 ml mléka
180 ml oleje
2 žloutky
1 vejce (na pomašlování)
400 g povidel (nebo jiné náplně)
Drobenka:
máslo
cukr
polohrubá mouka
Na dokončení:
máslo
rum
moučkový cukr
Z droždí a trochy vlažného mléka a cukru připravíme kvásek, který zlehka zahustíme moukou a necháme asi 30 minut kynout.Do mísy dáme zbylou mouku, cukr, žloutky a postupně přiléváme mléko a olej, nakonec smícháme s kváskem a vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, necháme přikryté kynout a poté z něj vytvarujeme malé kuličky, z nich pak vytlačíme dnem malé skleničky koláčky.Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Těsto naplníme povidly, nebo jinou náplní. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Drobenku připravíme z uvedených surovin, vše smícháme a rozmělníme prsty v drobivou směs.Pečeme dozlatova. Po upečení potřeme koláčky rozpuštěným máslem smíchaným s kapkou rumu a po vychladnutí je posypeme moučkovým cukrem.
Autor: iveta.biskova | |
Datum vložení: 09.11.2024 18:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz