Těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
1 sáček kypřicího prášku
7 lžic mléka
1,5 lžíce cukru
1 vejce
Dále:
1 větší hruška
3 jablka
Karamel:
50 g másla
100 g cukru krystalu
Mouku, máslo, kypřicí prášek, mléko, cukr a vejce smícháme a uhněteme v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v lednici. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Z másla a cukru připravíme v pánvi karamel. Nalijeme jej do koláčové formy.Dužinu ovoce nakrájíme na větší kusy a ty klademe na karamel do formy. Vše překryjeme těstem, okraje přitlačíme a pečeme při 180 °C dozlatova. Hotový tarte tatin necháme vychladnout a pak jej pomocí talíře obrátíme.Podáváme dozdobený mátou, případně šlehačkou.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 10.11.2024 16:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz