Těsto:
240 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
1/2 kypřicího prášku do pečiva
230 ml mléka
2 vejce velikosti M
100 ml oleje
2 lžíce rumu
Krém:
250 g tvarohu tučného z vaničky
200 g smetany 40 %
200 g smetany zakysané 30 %
3 lžíce malinového džemu
3 lžíce pudinku bez vaření
1 lžička příchuti griotka
Dále na ozdobu:
200 g smetana 40 %
čerstvé maliny
Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a promícháme. Přidáme mléko s rozkvedlanými vejci, přilijeme olej, rum a vše dobře promícháme.Přendáme na připravený plech, zarovnáme vršek a dáme péct cca 20 minut, po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Zkusíme špejlí, zda nelepí, řídíme se vlastní troubou. Po upečení necháme na mřížce zcela vychladnout.Zatím dáme do šlehací mísy všechny suroviny na krém a ušleháme. Našlehaný, hladký krém necháme ještě 10 minut odpočinout a poté navrstvíme na vychladlý korpus. Vršek uhladíme nebo protáhneme zubatou stěrkou. Dáme do chladu nejlépe přes noc ztuhnout.Odkrojíme okraje a nakrájíme řezy. Ušleháme šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s velkou špičkou jednotlivé řezy ozdobíme. Přidáme čerstvé maliny a můžeme podávat.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 10.11.2024 09:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz