400 g listového těsta
4 jablka
1 hrst hrozinek
1 hrst ovesných vloček
cukr krystal (dle chuti)
mletá skořice (dle chuti)
1 vejce na potření
Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C.Jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky nebo nahrubo nastrouháme.Těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na plát o velikosti 17x22 cm. Střed (6x6 cm), kousek od vrchního okraje posypeme malou vrstvou ovesných vloček, dáme hromádku jablek, posypeme cukrem, skořicí a hrozinkami.Do těsta po stranách, uděláme od hromádky jablek 4 zářezy, 2 cm od sebe, směrem k okraji a šikmo dolů. Proužky těsta střídavě, šikmo, pokládáme přes náplň od hlavy. Na konci vytvarujeme ocas. Na oko použijeme hrozinku s kolečkem těsta.Hotové ryby potřeme rozšlehaným vejcem, přeneseme na připravený plech a pečeme na 190°C dozlatova.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 19.11.2024 18:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz