250 g tuku (Hery, másla)
150 g cukru moučka
100 g vlašských ořechů
90 g holandského kakaa
2 vejce
1 lžíce rumu (nebo tresti)
20 dlouhých piškotů (cukrářských)
1 lžíce škrobové moučky
Tuk rozpustíme, nesmí se vařit, měl by mít teplotu, aby na dotek prstu nepálil.Vyšleháme vejce, cukr a škrobovou moučku. Pak postupně přidáváme teplý tuk, jemně mleté ořechy, kakao, tresť a vymícháme do hladka.Formu srnčího hřbetu vyložíme fólií a pak střídavě vrstvíme kakaovou hmotu a piškoty. Piškoty klademe podélně s formou a je možné je ještě trochu zakápnout rumem. Povrch zakončíme kakaovou hmotou.Vložíme do lednice a necháme den ztuhnout a uležet. Pak hřbet vyklopíme z formy a krájíme napříč jako řezy.
Autor: mazlak (Jan) | |
Datum vložení: 20.11.2024 20:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz