TopRecepty.cz

Roláda Alžírská káva (světlá)


Roláda Alžírská káva (světlá)

Suroviny

Korpus:
5 vajec
150 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
1 lžíce slunečnicového oleje
Krém:
350 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání 40%
1,5 lžíce rozpustné kávy (crema)
1 lžíce cukru krupice
vaječný koňak - podle chuti
moučkový cukr - podle chuti
ovoce na dozdobení a proložení krému (maliny, ostružiny)
Krém na obmazání rolády :
375 g másla
0,5 plechovky Salka (200 g)

Postup

Postup na korpus:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky utřeme s polovinou cukru a nakonec krátce zašleháme olej. Druhou polovinu cukru použijeme při šlehání bílků na tuhý sníh.Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.Lehce smícháme žloutkovou hmotu se sněhem z bílků, stěrkou zlehka vmícháme mouku a vylejeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby (horní a spodní ohřev) a pečeme cca 10 minut.Po vytažení z trouby zlehka odřízneme okraje od plechu, přiklopíme roládu dalším kusem pečicího papíru potřeným olejem a vyklopíme. Opatrně odlepíme spodní pečicí papír a znovu ho položíme na roládu. Celý plát otočíme a ještě horký smotáme a necháme vychladnout.Postup na krém:
Večer před pečením rolády svaříme šlehačku s kávou a 1 lžicí cukru krupice. Necháme řádně vychladit přes noc v lednici. Druhý den vyšleháme dohromady s mascarpone a cca 50 ml vaječného koňaku. Krém je ušlehaný velmi rychle - pozor ať se nepřešlehá! Před koncem přisladíme podle chuti moučkovým cukrem a vaječným koňakem.Plát rolády potřeme krémem, přidáme ovoce (ne moc), vhodné jsou ostružiny nebo maliny) a pomocí spodního pečícího papíru smotáme a utáhneme.Máslo a salko ušleháme dohromady, použijeme dle potřeby na povrchové obmazání rolády. Dozdobíme, necháme vychladit a podáváme.

autor Autor: Maja Motti (Maja Motti)
Datum vložení Datum vložení: 20.11.2024 23:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz