Těsto:
5 vajec
180 g cukru
200 g polohrubé mouky
20 g kakaa
Na vymazání a vysypání plechu:
tuk
mouka
Krém:
2 sáčky čokoládového pudinkového prášku
500 ml mléka
50 g másla
80 g cukru
Na tvorbu houbiček:
marcipán
lžíce kakaa
Pečicí plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas vyhřejeme na 200 °C.Vejce s cukrem utřeme do pěny a přimícháme mouku a kakao. Na plech rovnoměrně rozetřeme připravené těsto a pečeme asi 7 minut.Upečený ještě teplý plát těsta položíme na vlhkou utěrku, společně s utěrkou jej zarolujeme a takto ho necháme zcela vychladnout.Mezitím připravíme krém. Ze dvou balíčků pudinkového prášku s čokoládovou příchutí a 500 ml mléka uvaříme pudink, necháme ho vychladnout, poté přidáme máslo a cukr a umícháme hladký krém.Srolované těsto rozbalíme, potřeme částí krému a znovu zarolujeme. Povrch rolády potřeme zbylým krémem a příborovým nožem uděláme do krému rýhy, tedy strukturu připomínající kůru stromu, aby roláda vypadala jako polínko.Francouzi většinou roládu zdobí houbičkami z marcipánu. Houbičky můžeme koupit již hotové, nebo si je můžeme sami jednoduše vyrobit. Z bílého marcipánu vytvarujeme nožičky i kloboučky houbiček. Kloboučky potřeme lehce vodou a obalíme kakaem.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 29.11.2024 12:00 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Chutné vafle | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz