Těsto:
200 g dýňového pyré
120 g cukru krupice
3 vejce
50 g rostlinného oleje
200 g polohrubé mouky
50 g mandlové mouky (nebo mletých mandlí)
1/2 kypřicího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého nového koření
1/4 lžičky muškátového oříšku
1 lžíce rozinek
1 lžíce kandovaného ovoce
Krém:
200 g ricotty (nebo 100 g čerstvého sýru)
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání (nebo 200 g tvarohu)
2 lžíce cukru
Dále:
čokoládová poleva
Vejce oddělíme zvlášť na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Troubu zapneme na 180 °C.Veškeré suroviny na těsto spolu smícháme a na závěr zlehka vmícháme i vyšlehaný sníh z bílků.Klasický velký plech (30x40 cm) do trouby vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Natřeme na něj připravené těsto a dáme péct do vyhřáté trouby.Pečeme asi 25-35 minut podle toho, jak peče naše trouba.Mezitím připravíme krém. Smícháme suroviny, vyšleháme a přidáme podle chuti cukr.Upečený korpus po vychladnutí natíráme krémem a zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Ze surovin na krém si každý vybere podle toho co mu vyhovuje a má rád. V postupu jsou napsané suroviny, které lze použít. Já jsem kombinovala ricottu, šlehačku a trošku mascarpone.
Autor: janatka (Iveta Janatová) | |
Datum vložení: 29.11.2024 08:30 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Chutné vafle | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz