Korpus:
6 vajec
80 g cukru krystal
3 lžíce holandského kakaa
2 lžičky kypřicího prášku
1 špetka soli
Náplň:
500 g mascarpone
180 g zakysané smetany
moučkový cukr (podle chuti)
2 banány
Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Nejdříve upečeme korpus. Žloutky oddělíme do bílků a vmícháme do nich kakao.Z bílků a špetky soli pak vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr a kypřicí prášek.Do sněhu opatrně vmícháme žloutkovou směs.Vzniklé těsto rozetřeme na plech vystlaný pečicím papírem a dáme péct na 160 °C po dobu 15 minut.Po upečení srolujeme ještě teplé těsto do utěrky, než připravíme krém.Krém připravíme vyšleháním mascarpone, zakysané smetany a moučkového cukru.Korpus rozbalíme, potřeme připraveným krémem a k okraji, od kterého budeme roládu rolovat, položíme banány. Poté roládu srolujeme a zabalíme do potravinové fólie.Roládu necháme přes noc odležet v lednici a ráno můžeme podávat.
![]() |
Autor: toprecepty.cz |
![]() |
Datum vložení: 12.12.2024 08:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady