Korpus:
200 g hladké mouky
100 g cukru krupice
1 špetka soli
1 kypřící prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
250 ml vody
80 ml oleje
1 lžička vanilkové příchuti
2 lžičky octu
Krém:
500 g tučného tvarohu z vaničky
190 g zakysané smetany 20%
100 g změklého másla
4 lžíce pudinku bez vaření
2 lžičky příchuti mandle
Dále:
4 lžíce džemu meruňkového
100 g čokolády na polevu
50 g másla (omegy na polevy)
mandlové lupínky na posyp
Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech vyložíme papírem na pečení.Do mísy dáme prosetou mouku s práškem do pečiva, cukr, sůl, kakao a vše dobře promícháme. Přidáme všechny tekuté suroviny vodu, olej, příchuť a ocet. Vše důkladně promícháme, vlijeme do plechu a uhladíme.Vložíme do předehřáté trouby na cca 20-25 minut (podle vlastní trouby), po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Zkusíme vpíchnout špejli, pokud po vytažení je špejle suchá, je upečeno. Korpus necháme na mřížce vychladnout a zatím uděláme krém.Tvaroh, smetanu, máslo a pudink bez vaření dáme do šlehací mísy, přidáme mandlovou příchuť a ušleháme hladký krém. Necháme 10 minut odpočinout. Zatím rozehřejeme v mikrovlnce na 300 W nebo ve vodní lázni čokoládu na polevu.Korpus potřeme lehce džemem a na něj navrstvíme ušlehaný krém. Uhladíme povrch, polijeme polevou a posypeme mandlovými lupínky. Necháme vychladit a poté nakrájíme na řezy.
Lze přidat i nastrouhané mandle do těsta na korpus cca 2 lžíce.
![]() |
Autor: Marie Svarcova |
![]() |
Datum vložení: 08.12.2024 08:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady