200 g kakaových máslových sušenek
100 g másla
3 žloutky
100 g cukru moučka
350 g mascarpone (nebo Lučiny)
100 ml smetany ke šlehání (31-33 %)
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
4 plátky želatiny
1 granátové jablko
150 ml šťávy z granátového jablka (džusu)
80 g cukru krupice
Máslové sušenky vložíme do sáčku a rozdrtíme na jemné drobečky. Máslo necháme rozpustit a zapracujeme do sušenek. Formičky na muffiny vytřeme máslem a do každé vložíme 2 lžíce hmoty, pořádně upěchujeme.Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vetřeme mascarpone a přimícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek.Směs rozlijeme do formiček na připravený korpus. Formu položíme do vyššího plechu, do kterého nalijeme horkou vodu do výše 2/3 formiček.Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme 35 minut. Necháme zchladnout.Plátky želatiny necháme ve vodě nabobtnat podle návodu. Ve šťávě při mírném zahřívání rozpustíme cukr a rozpustíme vymačkané plátky želatiny – nevaříme. Vlažnou želatinu rozllijeme na vychladlé cheesecaky a posypeme zrníčky z granátového jablka.Necháme dobře vychladit a podáváme.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 16.12.2024 17:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady