5 žloutků
5 bílků
100 g cukru
3 lžíce kakaa
Dále:
cukr moučka na balení rolády
1 smetana ke šlehání
1 cukr moučka (dle chuti)
Žloutky s cukrem šleháme do světlé pěny. Pak přidáme kakao a nakonec jemně přidáme ušlehaný sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a prudce upečeme.Upečenou roládu vytáhneme, pocukrujeme moučkovým cukrem, zakryjeme pečicím papírem, obrátíme ji a papír, na kterém se pekla, opatrně sloupneme. Těsto zarolujeme do válečku s čistým pocukrovaným pečicím papírem a necháme vychladnout.Po vychladnutí rozbalíme a naplníme ušlehanou šlehačkou ochucenou cukrem.Nakonec necháme v ledničce 1 hodinu odležet. Krájíme na plátky a podáváme.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 23:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz