1 balení cukrářských piškotů (Savoiardi)
1 sáček dětských piškotů
2 lžičky amaretta
180 ml mléka
3 žloutky
75 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
10 g práškové želatiny
200 ml smetany ke šlehání 31-33 %
mandlové lupínky (na posypání)
1/2 ananasu
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce rumu
Kulaté formičky o průměru 12-14 cm vyložíme po vnitřním obvodu cukrářskými piškoty, které na jednom konci seřízneme. Na dno položíme kulaté piškoty a zakápneme je amarettem.Mléko přivedeme k varu, přidáme žloutky, cukry a za stálého míchání metličkou přivedeme znovu k varu. Postupně vmícháme želatinu předem namočenou ve 2 lžících vody. Nevaříme. Za občasného promíchání necháme lehce vychladnout.Smetanu ušleháme, přidáme do žloutkového krému a nalijeme do formiček s piškoty. Pak posypeme mandlovými lupínky. Plátky ananasu potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a ugrilujeme je. Poté úhledně naaranžujeme na jednotlivé dezerty.Dezerty necháme pořádně vychladit a opatrně vyjmeme z formiček. Doplníme mašlí a můžeme podávat.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 30.12.2024 09:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady