5 vajec
150 g cukru krupice
150 g strouhaných vlašských ořechů
tuk na potření pečícího papíru
Krém:
1/2 sáčku vanilkového pudinku
250 ml mléka
100 g změklého másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce chladné silné černé kávy
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přisypeme strouhané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové směsi.Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou tuku, troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vlijeme na plech, snížíme teplotu o 10 °C a pečeme asi 15-20 minut do růžova.Korpus poté necháme vychladnout. Pudinkový prášek rozmícháme ve 3 lžících mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu a přilijeme k němu rozpuštěný pudinkový prášek. Za stálého míchání povaříme na mírném ohni 2 minuty. Pudink stáhneme z ohně a za častého míchání necháme zchladnout.Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme k němu vlažný pudink a za neustálého šlehání přikapáváme kávu. Krém dáme na 30 minut zatuhnout do chladničky. Poté krémem potřeme ořechový korpus, trochu necháme stranou na potření.Korpus stočíme do rolády a potřeme zbylým krémem. Roládu vložíme do chladničky asi na 30 minut. Krájíme ji na plátky, můžeme zdobit ořechy a lístky meduňky.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 23:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz