Těsto:
1 kelímek bílého jogurtu (300 g)
1 kelímek polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
1/2 kelímku cukru krupice
1/2 kelímku oleje
1 vejce
1 špetka soli
Drobenka:
80 g másla pokojové teploty
160 g hrubé mouky
80 g cukru krupice
1 špetka skořice
Ostatní:
velký broskvový kompot
Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu o hmotnosti 300 g. Troubu zapneme na 180 °C.Na drobenku zpracujeme vidličkou máslo, mouku, skořici a cukr na drobivou hmotu.Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.Těsto nalijeme do formy (30x20 cm) vyložené pečicím papírem. Na povrch těsta rozprostřeme plátky broskví a posypeme drobenkou.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 11.01.2025 19:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady