Spodní vrstva:
200 g sušenek (podle chuti)
60 g másla
Tvarohová část:
100 g tučného tvarohu z vaničky
150 g zakysané smetany
1/2 sáčku želatinového ztužovače za studena
moučkový cukr (podle chuti)
skořice (podle chuti)
Ovocná část:
3/4 velkého višňového kompotu
1 želatina na vaječnou tlačenku (množství na 500 ml tekutiny)
cukr krystal (podle chuti)
K dozdobení:
šlehačka a meduňka na ozdobu
Formičky na semifreda vyrobíme z 1,5 l PET lahve od minerálky. Na jeden dortík ustřihneme 2 obroučky o průměru 9 cm a výšce 7 cm. První necháme vcelku a druhý rozstřihneme a vložíme do prvního. Dále používáme stejně jako kupované obroučky. Na výrobu 4 formiček budeme potřebovat 2 PET lahve o objemu 1,5 l.Sušenky rozdrtíme, zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a rozdělíme do 4 připravených formiček. Sušenkovou směs dobře stlačíme, třeba víčkem od zavařovací sklenice a necháme v lednici ztuhnout.Do tvarohu a smetany přidáme cukr a skořici, zamícháme. Dále přimícháme želatinový ztužovač, který připravíme podle návodu na sáčku. Směs rozdělíme na sušenkový základ, zarovnáme a dáme do lednice ztuhnout.Višně odpeckujeme a rozkrájíme na poloviny. Nálev doplníme vodou do 500 ml, přisypeme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut bobtnat. Zahřejeme do rozpuštění želatiny, podle chuti přisladíme (nevaříme), přidáme višně a necháme téměř zchladnout. Nalijeme na tvarohovou část a opět necháme v lednici ztuhnout. Nejlépe přes noc.Druhý den odstraníme formičky (nejdříve celou a potom tu rozstřihnutou) a ozdobíme šlehačkou.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 15.01.2025 17:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady