Těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g cukru krystal
1 vejce
2 lžíce oleje
120-150 ml mléka
1/2 sáčku kypřicího prášku
1 lžíce kakaa
Dle chuti:
strouhaná citronová kůra
vanilkový cukr
mletá skořice
Poleva:
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce horké vody
150 g moučkového cukru
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme vejce, olej, mléko (to přidáme podle potřeby) a vše dobře zamícháme. Měli bychom získat husté lité těsto.Třetinu těsta nalijeme do remosky, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Do zbytku těsta přimícháme kakao a 2 lžíce mléka. Zamícháme, nalijeme na světlé těsto a špejlí lehce promícháme.Pečeme asi 25-30 minut. Zkrátka, až zapíchnutá špejle zůstane suchá.Na polevu dáme do mísy citronovou šťávu, horkou vodu, cukr a vyšleháme lesklou polevu. Hustotu upravíme podle potřeby přidáním vody nebo cukru. Naneseme na vlahý moučník.
Do těsta můžeme ještě přidat mletý kokos, mák nebo různé ořechy, hrozinky, kandované ovoce a jiné.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 16.01.2025 12:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady