TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč


Francouzský hruškový koláč

Suroviny

2 vejce
200 g moučkového cukru
200 ml oleje
100 ml mléka
šťáva z 1/2 citronu
250 g měkkého tvarohu
1/2 sáčku kypřicího prášku
240 g polohrubé mouky
4 hrušky
drobenka (není nutné)
Na formu:
máslo
strouhanka

Postup

Ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko a šleháme dál. Postupně přidáme šťávu z citronu, měkký tvaroh, kypřicí prášek a nakonec mouku. Kulatou formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.Vlijeme těsto a přidáme oloupané a nakrájené hrušky. Můžeme ozdobit drobenkou.Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 50 minut.

autor Autor: poslirecept
Datum vložení Datum vložení: 20.01.2025 18:00

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz