TopRecepty.cz

Kakaové řezy s višněmi pod krémem


Kakaové řezy s višněmi pod krémem

Suroviny

korpus na plech 23x32 cm
275 g hladké mouky
6 g kypřícího prášku
150 g cukru krupice
18 g kakaa
250 ml vlažného mléka
3 žloutky vajec M
100 ml oleje /slunečnicový
3 bílky
špetka soli
Krém:
250 g tvarohu z vaničky /tučný
200 g zakysané smetany 30%
100 g změklého másla
2 lžíce griotky
3 lžíce pudinku bez vaření
dále
100 g višňového džemu domácího / i koupený
70 g višní z kompotu nebo z likéru
Poleva:
100 g čokolády 52%
20 g másla
2 lžičky zakysané smetany 16-18 %

Postup

Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny suroviny na krém předem vyndáme z lednice. Višně zcezené z kompotu nasekáme na drobno a zakapeme višňovým likérem.Do 2L mísy dáme všechny sypké suroviny a důkladně je promícháme. Do menší misky dáme vlahé mléko ve kterém rozkvedláme žloutky, přidáme olej a zvlášť z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.Tekuté ingredience vmícháme k suchým a nakonec zlehka jen obracením zapracujeme sníh. Přendáme do připraveného plechu uhladíme stěrkou povrch a vložíme do předehřáté trouby.
Po 5 minutách snížíme teplotu na 170° C a pečeme ještě cca 15-20 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí).Upečený korpus vyndáme a necháme na mřížce zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy
tvaroh, smetanu, máslo, griotku a pudink bez vaření. Vše šleháme cca 10 minut a necháme ustát.
Do višňového džemu vidličkou zašleháme kousky připravených višní.Vychlazený korpus prořízneme na poloviny, spodní díl potřeme džemem navrstvíme krém a na srovnaný vršek přiklopíme horní díl. Na vrchní díl nalijeme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády a másla, do které vmícháme 1 lžíci zakysané smetany. Silnou vrstvu polevy projedeme jen cikcak obrácenou lžící a uložíme do chladu nejlépe přes noc nebo na 2-3 hodiny.

Poznámka

Poleva díky smetaně nikdy nebude úplně tvrdá, dá se dobře krájet a je i velmi chutná i ve velké vrstvě. Alkohol vyprchá než se řezy uleží ale kdo má přesto obavy může použít jen příchuť Griotka.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 26.01.2025 09:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz