4 vejce
200 g třtinového cukru
200 ml oleje
280 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku
340 g mrkve
šťáva z 1 pomeranče
120 g mletých vlašských ořechů
Krém:
200 g pomazánkového másla bez příchuti
moučkový cukr
125 g másla
Dále:
kandovaná pomerančová kůra (na ozdobu)
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Pak přidáme mrkev a pomerančovou šťávu.Mouku smícháme s kypřicím práškem a zapracujeme do těsta. Nakonec přisypeme ořechy a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 25-30 minut.Mezitím vyšleháme změklé máslo s pomazánkovým máslem a moučkovým cukrem.Na vychladlý korpus natíráme krém, který uhladíme stěrkou. Vidličkou uděláme vzoreček a dozdobíme kandovanou kůrou dle vlastní fantazie.
![]() |
Autor: davidstaufcik |
![]() |
Datum vložení: 14.02.2025 08:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady