250 ml mléka
40 g droždí
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce hladké mouky
500 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
sůl
3 žloutky
1 lžíce citronové šťávy
100 g rozpuštěného másla
tuk na plech
vejce na potření
Nádivka:
200 g strouhaných vlašských ořechů
200 g strouhané čokolády
100 g moučkového cukru
3 vejce
Z mléka, droždí, moučkového cukru a mouky zaděláme kvásek. V míse ke kvásku přidáme mouku, cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Na vále rozdělíme těsto na tři stejné části, každou vyválíme na placku, potřeme nádivkou, kterou připravíme tak, že ořechy, čokoládu a cukr zaděláme vejci. Stočíme jako roládu, průměr každé rolády je asi 6 - 7 cm. Ze tří rolád opatrně zapleteme velecop, položíme ho na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 23:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz