Korpus:
4 vejce
75 g cukru krupice
2 lžíce oleje
90 g polohrubé mouky
16 g kakaa
Krém:
250 ml mascarpone
190 ml zakysané smetany
250 ml tvarohu
250 ml smetany ke šlehání 33%
2-3 lžíce moučkového cukru
Poleva:
20 g hořké čokolády
250 ml smetany ke šlehání 33%
Bílky s cukrem vyšleháme do tuha. Přidáme žloutky a lehce vmícháme. Poté stěrkou zapracujeme olej a mouku s kakaem.Až se vše spojí, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme zchladnout.Při přípravě krému dáme uvedené suroviny do misky a vyšleháme do pevné hmoty. Rovnoměrně rozetřeme na korpus.Na polevu nalámeme do mísy čokoládu a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu a necháme chvíli zchladnout. Občas zamícháme. Nalijeme na krém a necháme zatuhnout.
![]() |
Autor: Lusyl (Lucie) |
![]() |
Datum vložení: 03.03.2025 10:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady