Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
3/4 balení kypřicího prášku do pečiva
skořice (podle chuti)
1 hrst hrozinek
1 hrst směsi kandované citronové a pomerančové kůry
Ostatní:
70 g bílé čokolády
40 g marcipánu
gelové barvy
ztužený tuk (podle potřeby)
hrubá mouka
Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C.Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto.To nalijeme do připraveného srnčího hřbetu. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25-30 minut.Čokoládu rozehřejeme a podle potřeby rozředíme přidáním ztuženého tuku. Ze směsi oddělíme 3 lžíce a zbytek obarvíme nazeleno.Obarvenou čokoládu natřeme silikonovou mašlovačkou na povrch vychladlého srnčího hřbetu, lžicí pokropíme bílou čokoládu a ozdobíme kytičkami z marcipánu.
1 hrnek = 200 ml
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 03.03.2025 16:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady