Piškot:
2 vejce
80 g krystalového cukru
80 g hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
Krém:
500 ml mléka
50 g dětské krupičky
75 g cukr krupice
2 lžíce meruňkového pudinku
50 g másla
200 g meruněk
Ostatní:
3 meruňky
500 ml vody (na želatinu)
1 balíček želatiny
tuk na vymazání formy
Formu o velikosti 16x30 cm vymažeme máslem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Bílky vyšleháme s cukrem do tuha, za mírného šlehání přidáme olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem.Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při teplotě 170 °C, zhruba 35 minut, řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. Upečenost kontrolujeme vpíchnutím špejle do piškotu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Po upečení necháme korpus vychladnout.Krém připravíme smícháním krupičky, cukru a pudinkového prášku, přidáme mléko, za stálého míchání uvaříme hustou kaši, ihned vmícháme máslo a na konec nakrájené meruňky.Chladný korpus ve formě potřeme teplým krémem.Uvaříme želatinu (500 ml) dle návodu na obalu. Meruňky nakrájíme na plátky, položíme na krém, zalijeme želatinou a necháme v lednici ztuhnout.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 05.03.2025 17:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady