Piškot:
150 g moučkového cukru
4 vejce
7 lžic polohrubé mouky
12 g prášku do pečiva
150 ml oleje
7 lžic mléka
marmeláda (nejlépe kyselejší) na potření piškotu
Dále:
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Krém:
400 ml mléka
4 lžíce polohrubé mouky
250 g hery (nebo másla)
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
trochu rumu
3 lžíce kokosu
Na posyp:
100 g strouhaného kokosu
trochu kakaa
sezónní ovoce (nemusí být)
máta (nemusí být)
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Ušleháme cukr s vejci do pěny. Přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a mléko. Vyšleháme, nalijeme na připravený plech.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Vyklopíme, necháme vychladnout a potřeme slabou vrstvou marmelády.Krém připravíme tak, že z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a pak vyšleháme s herou nebo máslem. Přidáme cukry, rum a nakonec kokos.Piškot s marmeládou potřeme krémem a ten ještě posypeme kokosem. Kokos natlačíme do krému, aby neopadával.Po vychlazení krájíme na kostky, které servírujeme na kakaem poprášený talířek (v kakau kousky řezu ještě omočíme) a ozdobíme sezonním ovocem a lístkem máty, nebo kuličkou Raffaella. Ovoce a máta nemusí být, ale líp to vypadá i chutná.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 23.09.2009 10:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz