100 g změklého másla
80 g cukru
2 vejce
260 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
4 lžíce zakysané smetany
kousek marcipánu
švestky
čokoládová poleva
Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme do pěny. Po chvíli přidáme zakysanou smetanu a ještě krátce šleháme.
Do našlehané směsi přidáme mouku, hladkou i hrubou, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme krátce v klidu.
Zatím z marcipánu připravíme malé válečky, švestky nařízneme, vyndáme pecku a místo pecky vložíme připravené kousky marcipánu.
Odleželé těsto rozdělíme na kousky, do každého kousku dobře zabalíme švestku a hotové bochánky naklademe na plech s pečícím papírem.
Vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20-25 minut jen lehce dorůžova.
Necháme na mřížce vychladnout a zdobíme čokoládou.
Recept jsem si kdysi opsala z jakéhosi časopisu, neměla jsem moc důvěru, tak jsem dnes zkusila jen z poloviční dávky, ale výsledek mile překvapil, jsou fakt moc dobré. Měla jsem opravdu velké švestky a tak mi ta polovina těsta vyšla na sedm bochánků. Ještě mě napadlo, že místo marcipánu by se daly do švestek vkládat kostičky čokolády :o).
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 23.09.2009 19:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz