250 g pistácií
70 ml javorového sirupu
1 lžíce Amaretta
5 vajec
50 g rýžové mouky
100 g datlí
1 citron
1 lžička kypřicího prášku
150 g másla
100 g moučkového cukru
Do velké mísy vyklepneme vejce a mixérem je vyšleháme s javorovým sirupem do pěny.Přilijeme Amaretto a rozehřáté máslo a metličkou vše pečlivě propojíme. Do těsta dále přidáme na malé kousky nasekané datle a 200 g nasekaných pistácií.Nakonec pomocí metličky do těsta přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nastrouhanou citronovou kůrou.Těsto vlijeme do koláčové nebo dortové formy a pečeme jej při 170 °C cca 50 minut. Koláč necháme zcela vychladnout, jinak na něm nebude držet poleva.Moučkový cukr smícháme v misce s 2 lžícemi citronové šťávy a vzniklou hustou polevou koláč polijeme. Polevu můžeme nechat stéct i přes okraj koláče, vypadá to hezky.Koláč ihned posypeme zbytkem nasekaných pistácií a necháme polevu ztuhnout.
![]() |
Autor: lucieblahova |
![]() |
Datum vložení: 11.03.2025 09:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady