Těsto na focacciu:
270 g teplé vody
6 g cukru
4,5 g soli
370 g hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
1 lžíce másla na vymazání plechu
Skořicová poleva:
125 g másla
100 g třtinového cukru
1,5 lžíce mleté skořice
Na dozdobení:
rozpuštěná bílá čokoláda
Smícháme všechny ingredience na těsto a v robotu hněteme cca 4 minuty, dokud nebude hladké a elastické.Poleva: Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem a skořicí. Mícháme do spojení všech surovin.Dno formy vytřeme máslem a rozprostřeme po celém povrchu připravené těsto. Nejlépe to jde prsty.Na těsto nalijeme polovinu ještě teplé skořicové směsi, rozetřeme po celé ploše těsta, a to od krajů přeložíme do středu. Těsto pak otočíme tak, aby mělo při kynutí možnost vyplnit celý prostor formy.Přikryjeme fólií a necháme kynout 45 minut.
15 minut před koncem kynutí rozehřejeme troubu na 200 °C.Po nakynutí těsto pomačkáme prsty, aby se vytvořily důlky.Nalijeme na něj zbytek skořicové směsi a pečeme 15-20 minut, do zezlátnutí okrajů.Nakonec dozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
![]() |
Autor: Eevous (Janča) |
![]() |
Datum vložení: 14.03.2025 11:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady