TopRecepty.cz

Francouzský koláč chinois


Francouzský koláč chinois

Suroviny

Těsto:
100 ml mléka
90 g másla
2 vejce
400 g hladké mouky
50 g krupicového cukru
1 lžička soli
20 g droždí
Náplň:
250 ml mléka
100 g krupicového cukru
2 žloutky
1 sáček vanilkového cukru
30 g hladké mouky
rozinky (podle chuti)
Na dokončení:
trochu cukru

Postup

Jednu lžičku z uvedeného množství cukru do těsta dáme stranou.Do nádoby domácí pekárny nalijeme nejprve vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné máslo. Poté přidáme většinu cukru, do levého rohu nasypeme sůl, vpravo do důlku odloženou lžičku cukru a na cukr rozdrobíme droždí.Zapneme program Těsto.V mléce rozšleháme oba cukry, žloutky i mouku a uvaříme kašičku. Necháme ji vychladnout.Na dno dortové formy přivřeme pečicí papír. Můžeme péct i v pekáčku vyloženém pečicím papírem. Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme rozinkami a srolujeme.Srolované těsto nakrájíme na asi 4 cm kousky. Dáme je do formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 minut nakynout.Poté pečeme při 180 °C 10 minut. Když začne koláč zlátnout, snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme 20 minut.Vychladlý koláč potřeme sladkou vodou (cukr rozpuštěný ve vodě).

Poznámka

Vláčný vydrží i několik dní.

autor Autor: poslirecept
Datum vložení Datum vložení: 15.03.2025 15:03

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz